Latte Chill music blog. Chill out albums, free chill songs and chill DJ sets, videos and other chill stream goodies.

2009/11/16

Day #100 - a befejező este: ABS

yeeey itthon újra és pici beszámoló akkor!!

hát abs
gondolom nem kell bemutatni takanorit, vagy bárki mást a zenekarból, hiszen eléggé ismert nevek.
ezzel szemben meglehetősen kevesen voltunk. lehet részben az aláírások elmaradása végett is. legalábbis last.fm szerint többen voltak még bochumban is.
mindazonáltal kb 4-500an biztos voltunk. inkább az alsó felé konvergálva. :)

ettől függetlenül só volt és meg is érte elmenni.

maga a zenekar menedzselve volt rendesen.. és akkor finom voltam. több stuffost láttam, mint a miyavi és a mucc koncin együtt. a hangosítás is ennek megfelelően a muccéhoz volt hasonló, bár maga takanori még jobban pöccre volt keverve. gyakorlatilag live dvd feelingje volt a koncinak etekintetben :D

természetesen pontosan kezdtek a már megszokottnek tekinthető egyenrucikban.



némi ízelítő, hogy pontosan hogyan is kezdtek :)

az intro (reverse/rebirth) után a strength c. dallal nyitottak a nekik kijáró hangorkánnal kísérve :) melyet követett a freedom.
rövid bemutatkozó révén megtudtuk, hogy ők lenni abs - jah német/angol nem mindig ment a mesternek. :D majd are ready to howl kiáltással elindult a howling.

mezei abs fen ezt a dalt tartja a legnagyobbnak.. a vicc az hogy élőben közel sem ez váltotta ki a legnagyobb tombolást. mondjuk lehet a túlzott -dalszöveg- ismertsége miatt mindenki énekelni akarta, illetve tempóban is gyorsabb semmint hogy ugrálni lehessen rá. lényeg a lényeg: visítás volt, de tombolásban több dal is megelőzte.
ami viszont tetszett: pihenő és szünet nélkül a dal a nephilimre vezetődött át. szép megoldás volt, illetve itt taka megajándékozott 1-2 jobban kitartott igazi takanoris hangremegtetéssel :) lehet erre bármit mondani, szeretni vagy éppen nem. élőben lehengerlő!

no első meglepetés itt következett: via dolorosa! O_O
álmomban sem számítottam erre a dalra, amely talán a leginkább bejött az első korongról. gyakorlatilag a teaching materials nevezetű single gyűjteményt vártam vissza.
és... állati! hihetetlen, hogy a 2 gitár mellett 1-2 helyen felcsendül a háttérben egy harmadik is, meg a hegedűk. ahogy egyben az megszólal.. hát fülgazmus!! oltári az a dal élőben!

Ezt a dalt egy lazább követte a valkyrie. ha jól emléxem :D hm.. kellemes volt, de nem csak engem tartott még fogságában a via dolorosa hangulata..

node ki lettünk ütve egy újabb meglepivel: freak show!
első dalok b-side egyike :D szintén nem az amire az ember számít.. ja és extended verziót hallhattunk -itt is. általánosságban elmondható am kis kitérő gyanánt, hogy a legtöbb dal hosszabban szólt. intró volt hozzá, vagy csak simán egy mozgató résszel megtoldották meg egy plusz reffel a végén! de visszatérve itt a zenekari tagokat mutatták be. mind a 6ot! a dobos és a basszeros is megkapta a hangorkán természetesen, valamint mindenki szólózott egyet! :)
takanori pedig a legszerényebben, szinte elsuttogta csak a nevét a végén :D



ezt követte a jap! *__*
tapsi term ment -hosszabban- majd mindenki ugrált! a dal hihetetlen, noha az új dalok közül mindig is ezt tartottam a legerősebbnek. élőben is term az. kár h taka berekedt annyira, hogy a monumentál hangkitartást nem bírta végig, de legalább előrejött is nyújtotta a kezét mindenkinek. (sajna nem értem el, csak toshiyukiét később)
a dalt ismét azonnali átvezetéssel az innoncence sorrow követte :)
és ismét extended verzsön két reppel extra reffel.
itt már kezdett gyanús lenni, hogy a dalok száma nem lesz összhangban az idővel (majdnem egy órája játszottak és ez volt a kilencedik dal)
fel is csendült az utolsó dal.
amin mindenki meglepődött :D
mondta ugyanis takanori h új dal!
mindenki visított
és megkaptuk a kimi no utát :D
ami télleg az xD de mégis mindenki az újabbat várta. egyébként élőben coolabb a dal mint a pv vagy csak hallgatva :D

végülis encore-ra csak előkerült a dusk till down "just for u guys" felkiáltással
mire bnőm lefejtette, h ezek szerint taka meleg ha csak a guyokhoz szól xD
szép dal, de sztem ez az ami annyira nem akart direkt nagyot szólni az album előtt.. nem abs sztenderd na!
viszoooooont utána ismét egy kövület jött: stay away. meg kell hagyni ki nem állhatom a dalt... és annyira ugráltam alatta h lol :D durván más élőben. lemezen .. elvan, de semmi extra. élőben mozgatással, ugrálással azok az effektek ütnek!!
végül -ha jól felismertem :D- az athenával zárták is a koncit, illetve megköszönték hogy itt lehettek.
megvolt a tipikus turné végi kéz a kézben meghajlás és társai is :)
és egy ígéret, hogy hamarosan ismét jönnek!

setlist (90%)
00 - intro
01 - Strength
02 - Freedom
03 - Howling
04 - Nephilim
05 - Via Dolorosa
06 - Valkyrie
07 - Freak Show
08 - JAP
09 - Innocence Sorrow
10 - Kimi no uta

E1 - Dusk till Dawn (v mi xD)
E2 - Stay Away
E3 - Athena

képek pedig vannak.. 1-2 mert komoly volt az ellenőrzés.. majd eljutok a telóm feltöltéséig egyszer

lastly germany koncik listája tetszés szerint

4. hely: Dio
hihetetlenül sajnáltam őket: törekedtek a korrektségre, és istenit is szórakoztam ratja, de erina hiánya tapintható és biza a hangosítós is erősen.. hm.. monnyuk úgy átlagos volt

3. hely: Miyavi
a mester meglepett sok tekintetben! a régebbi dalok elővétele tetszett, ahogyan a rokk túlsúlya a ganxtaság felett is. de számomra ettől ő még gitáros és másodrészt sóman és énekes :) a sorrendet nem kellene felborítania. szép hangja van, de távol a fúdehútól. 1 szó mint 100 több gitárt mester! :D

2. hely: ABS
takanori egymaga állat nagy arc, aki megnevetteti a népet és meg is mozgatja. már miatta hihetetlen egy élmény volt. mégis sunaoék is feltűnnek mellette, ami szintén előnyös! a két gitáros hihetetlen szólókkal rukkoltak elő. toshiyuki pedig mindent megtesz azért, hogy kellően feltűnjön annak dacára, hogy végig hátul gubbaszt :D
hangtechnikailag is állat volt megjegyzem a konci

1. hely: Mucc
le chúch! kellő profizmus, de fele annyi arc, mint takáéknál vagy miyavinál (hogy melyiknél mennyire jogos ez persze az külön világ :D) de ők akkoris visszafogták magukat (noha sztem az abs után a másodikok a hátszél tekintetében a 4 konci esetében)
a só kifogástalan volt. a setlist a lehető legjobb
a hang, keverés szintén zseniális
... meg kell őket nézni na! csak ajánlani tudom :)

Vo(*o*)oV

1 comments:

JigsawJohnny said...

Cool leírás! Jó volt olvasni is (miután szóban már hallottam egy részét XDDD). Tökjó, hogy ilyen sok koncertre el tudtál jutni! :)

És persze nem utolsósorban, itt is, welcome back!!! :D

Search This Blog

Powered by Blogger.

Contributors

No more posts for awhile

 Dear Fans, given the fact Blogger is failed to support me with some basic functions - I was forced to move this blog to a new place. I keep...